Monday, 12 March 2012

Mengapa Cincin Perkahwinan Disarungkan Di Jari Manis
Info ini Dahujan copy dari sebuah blog.. yang idea nya boleh masuka akal juga..


**satukan kedua tangan anda dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam,kemudian 4 jari lainnya pertemukan ujungnya (lihat gambar).


permainan dimulai.5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan....


1.cuba buka ibu jari anda,ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua.manusia mengalami sakit dan kematian,oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

2.tutup kembali ibu jari anda dan buka jari telunjuk anda,jari telunjuk mewakili saudara kita (abang,kakak,adik).mereka memiliki keluarga sendiri,dan mereka juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.


3.sekarang tutup jari telunjuk anda dan buka jari kelingking anda,jari kelingking mewakili anak-anak.cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga sendiri.


4.selanjutnya,tutup jari kelingking anda,bukalah jari manis dimana anda menyarungkan cincin perkahwinan.anda akan heran kerana jari manis tersebut tidak boleh dibuka.kerana jari manis mewakili suami isteri,selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain,sehidup semati.


*kalau masih belum paham,cuba baca ayat diatas sekali lagi.
SUMBER

1 comment:

Unknown said...

aahla..xleh nak bukak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...