Saturday, 31 March 2012

Friday, 16 March 2012

Proton Satria S2000 vs Heli


Perlumbaan ini telah diadakan di Sunshine Coast Airport di Queensland. Lapangan terbang terpaksa ditutup selama kira-kira sejam untuk perlumbaan dan Chris Atkinson menewaskan Helicopter dalam pertempuran yang sangat rapat antara tayar dan bilah helicopter.


Lihat video...

Monday, 12 March 2012

Mayat Rentung Disahkan Nurul Nadirah






JOHOR BAHRU – Ketua Polis Daerah Seri Alam, Supt Roslan Zainuddin hari ini mengesahkan mayat rentung ditemui di Nusa Damai, dekat Seri Alam pada 8 Mac lalu sebagai kanak-kanak malang yang dilaporkan hilang sebelum ini iaitu Nurul Nadirah Abdullah, 5, atau lebih dikenali sebagai Dirang.

Mengapa Cincin Perkahwinan Disarungkan Di Jari Manis




Info ini Dahujan copy dari sebuah blog.. yang idea nya boleh masuka akal juga..


**satukan kedua tangan anda dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam,kemudian 4 jari lainnya pertemukan ujungnya (lihat gambar).


permainan dimulai.5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan....


1.cuba buka ibu jari anda,ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua.manusia mengalami sakit dan kematian,oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

Rahsia Sebalik Pendrive CHINA

Tengok dari luar memang boleh dikatakan setanding dengan Brand terkenal.. tapi di dalam?

Sebab Kenapa Tak Boleh Guna Calculator Casio 570 Mase PMR

Patot la masa zaman PMR boleh guna Calculator Casio 350 je.. Rupanya ini sebab dia..

Saturday, 10 March 2012

[Tips] Dapatkan Like FB pages dan visitor dari Malaysia atau Luar Negara


1. mula register kat sini
2. lepas dah register nanti korang akan dapat point.
3. setup facebook page korang kat bahagian fb icon
4. kalau website pergi klik kat icon "W" warna kuning. dan seterusnye


caranye :


1.like random fb pages mana2 yang ada dalam tu then korang akan dapat point.Point boleh pilih
.......

Kesan Berada Di Depan Laptop Melebihi 5 Jam



Menurut penelitian, menghabiskan waktu lebih dari 5 jam per hari di depan komputer boleh merosakan jantung dan menjurus ke kematian lebih cepat. Penyebabnya adalah posisi duduk, terutama duduk bersandar, yang merupakan posisi umum saat orang bekerja dengan komputer, bermain game, ataupun menonton televisyen.

Friday, 6 January 2012

Review Proton Baru - P3-21A





Selepas pulang dari 'Proton Sales Conference & Introductions P3-21A' yang disampaikan oleh DSZ sebentar tadi, saya berasa begitu tidak sabar untuk mengulas sedikit sebanyak tentang produk terbaru proton iaitu P3-21A yg bakal dilancakan pada akhir suku pertama tahun ini, iaitu March 2012.

Apa yang saya dapat lihat dan ingin dikongsikan mengenai produk ini selepas saya dapat menyaksikan sendiri secara 'live' di depan mata buat kali pertamanya, P3-21A merupakan model yang bakal menjawab segala kritikan dan pandangan yang telah diberikan oleh seluruh rakyat Malaysia kepada Proton, secara tak langsung membuktikan DSZ telah mendengar dan membaca komen-komen, idea dan pandangan anda semua di blog-blog automitive negara mahupun di tempat-tempat lain. segala 'features & functions' yang kita semua mahukan, hampir semuanya ada di dalam P3-21A ini, meyakinkan lagi P3-21A ini mampu bersaing menjadi produk global.

Monday, 2 January 2012

Rekod Terhebat Roda Impian


Saya rase la ini rekod terhebat permain roda impian.. 1 huruf je dah boleh selesaikan.. hebat atau bocor?? Saya putar dulu Halim !

Sunday, 1 January 2012

[Gambar] Kemalangan Di Simpang 4 Manjung - Lumut

Simpang 4 Manjung - Lumut
Jalan Yu Neh Huat
1 Jan 2012
8.20 Malam


Baru sahaja menyaksikan kemalangan yang berlaku di Jalan Lekir malam semalam, Malam ini satu lagi kemalangan berlaku berhampiran Manjung. 


Kemalangan berlaku kira-kira pukul 8.20 malam. Berhampiran Pasaraya besar Billion, Manjung.
2 buah motor terlibat dalam kemalangan tersebut.

[Gambar] Kemalangan Ngeri Menjelang 2012 Jalan Lekir,Perak

#Update 2 JAN 2012
Enam terbunuh dalam kemalangan membabitkan dua kereta dan sebuah treler di Kilometer 6 Jalan Lekir - Manjung malam tadi, ketika rakyat Malaysia menanti detik sambutan tahun baru 2012. 
Ketua Polis Perak, Datuk Mohd. Shukri Dahalan mengesahkan setakat ini enam terkorban dalam nahas pukul 11.30 malam itu. 
``Berdasarkan maklumat awal, kemalangan itu setakat ini meragut enam nyawa, namun mungkin ada kematian atau kecederaan lain kerana keadaan masih kelam kabut di lokasi kejadian,’’ katanya ketika ditemui di sini, awal pagi ini. 
Mohd. Shukri berkata, pegawai penyiasat masih berada di lokasi kejadian dan sedang mengumpul maklumat mangsa yang meninggal dunia dan cedera. - Kosmo


BT 6, Lekir
Lumut,Perak
31 DIS 2011
11.15 MLM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...